Välkommen hem till Allawerdi!

Här är deras berättelse och erfarenheter av att bygga nyproduktion.

Familjen var bosatt i en lägenhet i centrala Norrköping och gick i husdrömmar. De var på flertal visningar, men inget hus kändes rätt. Runt kvarteret i stan hade familjen uppmärksammat Eksjöhus-skylten. Där kunde dem välja vilket hus dem ville bo i, de kunde leva upp till deras husdrömmar och ändå hålla budget. Men att välja rätt entreprenör för utförande av just deras hus, det är dem extra nöjda med.

Familjen Allawerdi köpte hus hos Eksjöhus och NM bygg AB var generalentreprenör, här är deras berättelse att bygga hus efter deras husdrömmar.

Vi är otroligt glada över att vår hus dröm äntligen gick i uppfyllelse, vi hade letat hus så länge och inget hus vi kollade på kändes rätt. Vi hittade en tomt och där ifrån kom vår idé om att bygga hus, berättar Lamia.

Vad fick er att välja bygga nytt hus?

Vi har varit på visningar i över 5 år, vi hittade inte det vi sökte. Sen när vi hittade tomten, då kände vi att tillfället att bygga ett eget hus var möjligt. Ett drömhus och drömmen gick i uppfyllelse, säger Lamia.

Hur kommer det sig att just Eksjöhus och NM bygg fick bygga ditt hus?

Vi fick höra mycket om Eksjöhus, vi bodde i närheten i kvarteret. Vi kollade på fler husleverantörer, men vi fastnade vid bemötandet och en god kommunikation. Vi tyckte om konceptet. Med två delar, ett val av husleverantör och ett val av byggfirma. Planlösningen på huset fastnade vi extra för, där av blev det ett Ekeberga från husleverantören Eksjöhus. Det var drömhuset för oss som familj.

Byggentreprenörs-kontrakt skrevs med generalentreprenören NM bygg. Projektledaren var trevlig och det var lätt att kommunicera. Det kändes helt rätt och att göra avrop var ett enkelt beslut när jag möttes av värme och trygghet. Projektledaren var trevlig och känslan av trygghet fanns där och magkänslan över att man kan gå vidare i processen kändes helt rätt. Magkänslan sa ja, för både Eksjöhus och NM bygg, berättar Lamia.

Hur var planeringen innan husbygget?

Det var detaljerat och det fanns inga tveksamheter, NM bygg var väl strukturerade och tillmötesgående. Projektledaren har stor erfarenhet och kunde besvara våra frågor väl.

Jag förstår efter husbyggnationen att samordning i ett byggprojekt är större än man kan tänka sig. Jag och min man jobbade heltid, vi gjorde val av klinker, parkettgolv, kök och badrums inredning. En dag när jag stod på jobbet ringde en av ägarna på NM bygg och sa att huset var monterat och uppe, jag blev chockad. Jag åkte till huset direkt när jag hade slutat jobbet och alla snickare var så glada och vi kunde nog inte förstå innan att det skulle bli så bra och fint, berättar Lamia.

Känner du att du fått din personliga prägel på ett nybyggt hus?

Jag tycker jag fick bra bemötande för att få till huset så som vi ville, vi fick mycket stöd och hjälp. Men en bra touch på huset, fint med dubbeldörrar i svart och fina spröjs till fönsterna. Jag fastnade vid den öppna planlösningen och glasräcke till trappan.

Köket är de som är mest personligt, med eget val av stenbänkskiva. Köket är hjärtat i huset och att ha öppet mellan kök och matsalsdel var viktigt för oss.

Ett stort vardagsrum på entréplan och ett stort allrum på övervåningen är det bästa med huset. Vi har mycket plats för sällskapsytor. På övervåningen i ena badrummet valde vi att göra en vägg med hyllor i som duschvägg. Det skulle vi gjort i alla badrum, säger Lamia.  

Har du några råd till andra familjer eller personer som ska bygga hus?

När man bygger, bygger man en gång. Att ha en budget är viktigt och att hålla den genom hela byggtiden är målet. Olyckligtvis går räntor och el upp, vilket vi inte var förbereda på. Trots de menar Lamia att bygga efter sina husdrömmar. En press skapas, men det är värt. Vi höll vår budget och med hjälp av en erfaren byggentreprenör där allt var välplanerat kunde vi luta oss tillbaka och flytta in ett nybyggt hus med stor glädje, säger Lamia.

Vad lämnar du för omdöme om att bygga med NM bygg?

Fina individer, snickarna har lämnat kvalité, NM Byggs underentreprenörer lika så. NM bygg byggde vårt drömhus. Vi vet vilka vi ska anlita eller tipsa om när någon behöver snickare eller ska bygga hus, säger Lamia.

Skulle du rekommendera NM bygg?

Många frågar vem som byggt här hemma, vi skulle rekommendera NM Bygg till alla. Tolerans mellan varandra. Vi är så nöjda. Det har varit ordning och reda och deras erfarenhet har varit en stor trygghet. Dem visar förståelse och respekt. De är fina individer, säger Lamia.

Skrivet av Ida Nilsson